Hva er BTI?

Vi ønsker at Sømna skal være et trygt og godt sted for barn og unge å vokse opp. Vi ønsker et miljø som er preget av livsmestring gjennom tidlig innsats, samhandling og inkluderende fellesskap. Av og til oppstår det likevel utfordringer som gjør at ikke alle har det så bra. Da er det viktig å vite hvordan vi sammen skal gå frem for å hjelpe.

Bedre tverrfaglig innsats (BTI) skal bidra til gode oppvekstsvilkår for barn og ung, og sikre godt samarbeid med deres foreldre ved at tjenestene samhandler godt på alle nivå. Vi har som mål å forebygge, oppdage og sette inn riktig tiltak til barn, unge og familier, samt gravide som det er knyttet bekymring til. BTI er en samhandlingsmodell som kan beskriver og synliggjør hvordan våre planer, rutiner, samhandlings arenaer og verktøy bidrar til identifikasjon og oppfølging av utsatte barn og unge. Dette deler vi i tre nivåer: kommunenivå, tjenestenivå og individnivå. (se boksene øverst på siden)

På individnivå ligger vår handlingsveileder, som er vårt verktøy for hvordan vi jobber i møte med barn og unge som vekker uro/bekymring hos voksne. Ved å jobbe etter handlingsveilederen ønsker vi å sikre lik praksis og godt samarbeid, samt unngå at familier som er berørt opplever seg som “kasteballer” mellom ulike tjenester i kommunen, men også på regionalt og statlig nivå.  

Modellen bedre tverrfaglig innsats skal bidra til å kvalitetssikre helhetlig og koordinert innsats uten at det blir brudd i oppfølgingen.

BTI har stort fokus på brukermedvirkning.  Det betyr at de kommunale tjenestene legger til rette for at målgruppen involveres i samarbeidet så tidlig som mulig.

Et bilde som inneholder tekst, skjermbildeAutomatisk generert beskrivelse

BTI-prosjektet er gjennomført med støtte fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet). 

Mer om BTI: Hva er BTI? 

Agder har laget en film som beskriver BTI: Hva er BTI-modellen?